افراد مبتلا به دیابت می توانند با اعمال مواردی مانند داشتن برنامه غذایی سالم با موفقیت دیابت خود را کنترل کنند و از عوارض خطرناک و جدی آن جلوگیری به عمل آورند.توجه داشته باشید که صرف رعایت رژیم غذایی برای مقابله و کنترل دیابت کافی نیست و لازم است زندگی خود را از کم تحرکی درآورید تا بتوانید سبک زندگی سالمی داشته باشید.در واقع،دیابت هشداری از سوی بدن است که نشان می دهد در تغذیه یا فعالیت های بدنی مشکل وجود دارد.

                                                                                                                                          

_خوراک های کم چرب مصرف کنید. مصرف خوراکی هایی با چربی بالا را به حداقل برسانید به ویژه خوراکی های دارای چربی اشباع و چربی ترانس برای این منظور ضروری ست چربی های گوشت را موقع مصرف جدا کنید، از لبنیات فرآورده شده حاوی شیر کامل یا از محصولات لبنی کم چرب استفاده نمایید، خوردن کیک شیرینی و کلوچه را به حداقل رسانده و از مصرف خوراک های سرخ کردنی خودداری کنید.
 
_از مواد غذایی سبوس دار که منبع غنی فیبر هستند استفاده کنید. بکوشید برای صبحانه از غلات کامل یعنی غلات دارای ۱۰۰ درصد سبوس استفاده نمایید. همچنین در برنامه های غذایی خود مصرف برنج قهوه ای( دارای سبوس کامل)، جودوسر،نان سبوس دار،نان بیگل،نان پیتا را بگنجانید.
 
_انواع سبزی و میوه در طول روز مصرف کنید. بکوشید هر روز از انواع میوه تازه، یخ زده،خشک شده و همین طور آب میوه های ۱۰۰ درصد طبیعی مصرف کنید. در طول روز انواع سبزی میل کنید از قبیل؛ سبزی هایی با رنگ سبز تیره (مانند بروکلی، اسفناج، و کلم بروکسل)،سبزی های نارنجی رنگ(مانند هویج، کدو حلوایی و سیب زمینی شیرین) همچنین انواع نخود و لوبیا (مانند لوبیا قرمز، لوبيا چیتی لپه و عدس)
 
_مصرف خوراکی های دارای قند بالا را کاهش دهید.ضروری ست مصرف نوشابه های گازدار، نوشیدنی های دارای اسانس میوه و مصرف
چای و قهوه دارای شکر را محدود کنید.
 
_مصرف نمک را هنگام پخت و پز و سر میز غذا محدود کنید. مصرف خوراکی هایی که دارای نمک فراوانی هستند از قبیل مواد خوراکی کنسرو شده، سبزیجات کنسرو شده، ترشی، خیارشور و گوشت های فرآوری شده را نیز محدود کنید. 
 
_هرگز از وعده های اصلی غذا غافل نشوید.
 
_از مصرف الکل خودداری کنید.